Casa de cultură

Satul Ustia, r. nul Dubăsari beneficiază de o Casă de Cultură – instituţie tip, cu o capacitate de 600 locuri. Clădirea a fost supusă lucrărilor de reparație a acoperișului în anul 2011 cu suportul BR și BL. Alte lucrări de reparație au fost finanțate de Judecătoria raională, cum ar fi reparația sălii mici. Clădirea respectivă nu este conectată la reţelele de utilităţi publice (apă, canalizare) cu excepția electricității, telecomunicațiilor și rețelei de gaze naturale. Agentul termic este furnizat în perioada rece a anului de la sistemul funcțional pe bază de gaz natural.
În incinta casei de cultură din s. Ustia se organizează doar periodic adunări cu localnicii. Satul nu dispune de sală de agrement pentru tineret. Seratele de week-end de dans şi muzică pentru tineretul din sat fiind petrecute în una dintre sălile casei de cultură.
Domeniul cultural a localităţii este relativ dezvoltat, dar cu rezerve de a redeschide noi cercuri de muzică şi dans. În Ustia activează trei colective- Colectivul cu titlu model de instrumente aerofone al Casei de Cultură, Colectivul etnofolcloric ”Struguraș” și Colectivul de dans modern și moldovenesc “Ustianca”. Pe parcursul anului în cadrul satului se organizează următoarele evenimente cultural-artistice, acţiuni sportive: Hramul satului (6 mai) cu meciuri de fotbal, volei și competiție de trîntă , Revelionul cu cetele de urători, Crăciunul cu Jocul Mare, Ziua internaţională a copiilor, Sărbătorile Naţionale. Sărbătorile respective necesită a fi menţinute şi revigorate în timp.